czwartek, 29 stycznia 2015

Aromatyczne grzanki do zup

Poniżej krótki przepis na grzanki do kremów.

Składniki (porcja grzanek dla dwóch osób):
- kromki chleba (może być świeży, ale im bardziej podsuszony tym w sumie lepiej),
- trochę oleju i po szczypcie naszych ulubionych przyprawa (ja lubię użyć resztki oleju, który został na patelni po smażeniu warzyw)

Przygotowanie:
1. Kromki chleba smarujemy lekko olejem (najlepiej go na coś wylać np. talerzyk i dodać przypraw) i dodajemy przypraw. Jeśli mamy resztkę oleju na patelni w nim otaczamy kromki.
2. Kromki kroimy na małe kwadraty.
3. Całość wysypujemy na tace do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 min. w międzyczasie przewracając kawałki.





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz