czwartek, 4 grudnia 2014

Makaron zapiekany z pomidorowo-bazyliowym buncem i pomidorami

W zasadzie nie jadam makaronu, bo to zło, ale raz na miesiąc sobie pozwalam :)
Udało mi się dziś kupić na Kleparzu przepyszny bundz z pomidorami i bazylią.
Oto on...


I już wiedziałam, że muszę go zapiec z makaronem.
A oto składniki:
makaron (jakikolwiek),
bundz,
oliwa,
pomidor,
przyprawy do posypania pomidorów: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka, kminek
czosnek opcjonalnie (na zdjęciu poniżej jest)

Przygotowanie:
makaron gotujemy, ser kroimy podłużnie, pomidory też kroimy, ugotowany makaron kładziemy do żaroodpornych naczyń do pieczenia (smarujemy je najpierw oliwą), kładziemy na niego ser i pomidory, które następnie posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą i to wszystko pieczemy w  piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 min.
Podajemy zawsze z oliwą do podania (aż się prosi o dodatkowe polanie na stole).

Efekt poniżej...


Smacznego :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz